Uzun URL linkleri (bağlantıları) kısaltarak paylaşmak için eko.bz açıldı

Uzun bağlantıları (linkleri) kolayca nasıl paylaşırım? diye düşündünüz mü hiç?

Özellikle e-posta ve mobil telefonlardan, ayrıca Twitter, Facebook veya Linkedin tarzı sosyal ağlar üzerinden uzuuun ve karmaşık bir bağlantıyı (URL) paylaşmak her zaman sorun olmuştur.

eko.bz bu problemleri çözmek için kuruldu. Şubat ayına dek site test yayınında olacak ancak test sürecinde eklenen bağlantılar sitenin resmi açılışını takiben de çalışmayı sürdürecek.

Uzun bir URL adresini eko.bz anasayfasındaki kutucuğa giriyorsunuz, Kaydet tuşuna basıyorsunuz ve kısa URL’niz kullanıma hazır bir biçimde sizi bekliyor!

Örneğin; http://mahir.asut.net/2011/10/13/xubuntu-11-10-onerici-ocelot-kurulum-ve-izlenimlerim/ şeklindeki bir adres http://eko.bz/E8A2B8V gibi kısacık hale geliyor! Sınırlı sayıda karakter girebildiğiniz yazışmalarda veya uzun bağlantıların bozulabileceği durumlarda güvenle kullanabilirsiniz.

Sadece Twitter, Facebook, Linkedin gibi sosyal ağlar ve e-posta ile değil, QR Code okuyabilen akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak eko.bz’nin oluşturduğu GR Code yardımıyla kısayolu telefonunuza aktarabilir, SMS veya e-posta yoluyla paylaşabilir ya da mobil tarayıcınızda çalıştırabilirsiniz.

Son derece pratik ve üyelik gerektirmiyor. 2012’nin Şubat ayına dek test yayınında olacak, bu tarihten sonra ise resmi açılışı gerçekleşecek.